Tryggt med larm på utsatt jobb

Psykiatrin inom Jämtlands län har börjat använda en ny sorts larm. Det är en extra trygghet, särskilt vid hembesök eller ensamjobb.
Microsec har utvecklat produkten som sedan sålts och levererats vis via RingUp/MRC i Östersund.
– Bra och enkla funktioner till ett vettigt pris har styrt vårt val av leverantör, säger enhetschefen Thomas Tillström.

Thomas Tillström och hans personal har nyligen varit med om en obehaglig händelse då en vårdare blev knivskuren i ryggen av en patient.
Dessbättre blev den fysiska skadan begränsad, och händelsen i sig är mycket ovanlig, men i diskussionen om säkerhet väger det tungt till betydelsen av ett bra larm.
Personlarmet är utvecklat för att passa människor som antingen jobbar ensamma eller som i sitt jobb utsätts för hot, exempelvis butikspersonal, skogsmaskinsförare eller som i det här fallet; vårdpersonal.
– Vi tycker själva att det här är marknadens klart bästa personlarm, både när det gäller stabilitet, säkerhet och användarvänlig- het säger Anders Karlsson, Microsec.

Ser och hör
Thomas Tillström tog in offerter, räknade på lite olika alternativ, och kom fram till att det var mest prisvärt att köpa istället för att leasa. En fördel som vägdes in var friheten att koppla det till andra mottagare än vaktbolag.
– Vi har valt att koppla larmet både till SOS och till vår egen säkerhetsgrupp. Via GPS syns den exakta positionen var bäraren befinner sig, men apparaten har också möjlighet till medhörning. Det är bra både för att kunna snabbt bilda sig en uppfattning om varför man larmar, och för att bäraren själv ska kunna avlarma genom att uppge en kod, säger Thomas Tillström.

Trygghet i glesbygd
Thomas Tillström menar att trygg personal skapar trygghet i sig, vilket minskar risken att en situation ska uppstå på grund av rädsla. Personalen är själva mycket nöjda med det nya larmet. Dels för säkerheten, och dels för att det är litet, smidigt och bara har en knapp.
– Larmet används främst av sjuksköterskor, skötare och arbetsterapeuter som gör hembesök. Givetvis som säkerhet vid själva besöket, men dessutom bor vi ju i ett glesbygdslän med långa reseavstånd och det kan ju lika gärna hända något på vägen, säger Thomas.
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår