Kärnhem fick effektivare kommunikation med modern växellösning
– Nya tjänster har visat sig uppskattade bland våra medarbetare
Men den nya molnbaserade växellösningen från RingUp/ Telekonsult Syd har bostadsutvecklingsföretaget Kärnhem i Växjö fått betydligt bättre struktur på sin telefoni. Framförallt har det blivit betydligt enklare för huvudkontoret i Växjö att kommunicera med husfabriken i Sävsjö.
Kärnhems ekonomichef Malin Svensson berömmer den nya växellösningen och menar att den har effektiviserat organisationen. – Tidigare kunde vi inte vidarekoppla ett samtal till Sävsjö eftersom vi hade två olika växelsystem. Nu är det bara en knapptryckning oss emellan, säger hon. Sedan Kärnhem startade i Växjö 2003 har de vänt sig till lokala RingUp/Telekonsult Syd för sina telefonilösningar. – Den gamla växeln var till åren kommen och förra året pratade vi med Mats Cesar på RingUp/Telekonsult Syd om en ny lösning. Vi hade några möten och han föreslog en molnbaserad växel där vi knöt ihop vårt huvudkontor med fabriken i Sävsjö, så att vi enkelt kunde vidarekoppla samtal dit. Växellösningen hade också flera andra finesser, exempelvis att kunna hänvisa sig via en mobilapp som senare visat sig vara en mycket uppskattad tjänst bland våra anställda. Dessutom innebar lösningen att växeln fysiskt skulle finnas hos RingUp/ Telekonsult Syd, vilket var smidigare för oss vid eventuella störningar, säger Malin.
Effektivare kommunikation Det är ingen avancerad växelfunktion, men att kunna hänvisa sig när man sitter i möte, att samtal kopplas vidare på en slinga om växeltelefonisten är upptagen och att det är enkelt att vidarekoppla samtal, är sådant som är värdefullt i vardagen för Kärnhem. – Att det är ett neutralt svar inprogrammerat vid hänvisning gör det också mycket tydligare jämfört med att alla har olika personliga meddelanden, säger Malin. Hon är mycket nöjd med RingUp/Telekonsult Syd och deras arbete. – Mats Cesar och hans medarbetare är väldigt lätta att samarbeta med, de ser till helheten i vårt företag och framförallt är det skönt att ha en kontakt att vända sig till med våra telefonifrågor. Det gör det enkelt för oss och vi blir effektivare i vår vardag. De kan telefoni, vi kan bygga bostäder och ska fokusera på det vi är bra på.
Etablering i tillväxtområden Kärnhems affärsidé är att erbjuda prisvärda bostäder med helhetstänkande och god design. – Vi skapar alltid helt nyckelfärdiga bostadsområden där även den yttre miljön färdigställs i sin helhet. Allt för att de boende skall känna stolthet, inte bara för sin bostad, utan också området. Sedan starten har Kärnhem levererat mer än 1 500 bostäder. Verksamheten finns i och kring de växande universitets-och högskoleorterna runt om i Sverige, berättar Malin. Bostäderna de uppför består till 90 procent av bostadsrätter i grupphusområden och resterande tio procent säljs som egna hem. Grupphusen byggs i Kärnhems egen husfabrik i Sävsjö enligt en standardiserad modell för att hålla nere produktionskostnaderna. – Vi uppför även bostadsrätter i flerbostadshus med centrala lägen. Men då anlitar vi vanligtvis något av de stora byggbolagen som totalentreprenör, upplyser Malin.
Explosion De senaste åren har bostadsförsäljningen exploderat för Kärnhem. År 2012 såldes 82 bostäder, som ökade till 126 året efter och förra året kom man upp i 187. Utvecklingen fortsätter i samma riktning. – För 2015 räknar vi med att nå en bit över 200 bostäder. Framgångarna för Växjöföretaget har inte gått obemärkt förbi och 2013 såg den norska BWG/OBOS-koncernen, en av Nordens största bostadsutvecklare, potentialen i Kärnhem och förvärvade bolaget. Den nya ägarstrukturen är en del av förklaringen till den positiva utvecklingen. – Det är en koncern med flera kända varumärken, en årlig produktion av 3 000 bostäder och sammanlagt 2 000 anställda. För oss på Kärnhem underlättas kontakterna med olika banker när vi har en så stark finansiär bakom oss, avslutar Malin Svensson.
|
|