Surfplatta basketlagets förlängda arm

Basketlaget LF Basket i Luleå – tidigare känt som Plannja – har etablerat ett samarbete med Samsung och RingUp/Jan Hansson.
Med hjälp av den mångsidiga surfplattan Samsung Galaxy Tab kan spelarna exempelvis chatta med fansen och hålla koll på de egna träningstiderna.
– Det här är ett bra win-win-läge där två starka varumärken som Samsung och LF Basket gynnar varandra, säger klubbdirektören Lars Mosesson.

LF Basket är ett framgångsrikt lag som senast vann guld 2007, och som även i år hållit sig i den absoluta täten i konkurrens med lag som Sundsvall och Norrköping.
Eftersom basketligan är landsom fattande befinner sig laget ofta på resande fot, vilket är ett vägande skäl för att satsa på en utrustning som klarar all typ av modern kommunikation.
– LF Basket har som ambition att ligga på teknikens framkant, därför kom vi fram till att läsplattan Samsungs Galaxy Tab varett bra val. Den har en bra och stor skärm, men är ändå så pass smidig att den ryms i en rockficka, säger Jan Hansson, VD för RingUp/Jan Hansson i Luleå.

Rätt målgrupp
LF Basket har tidigare samarbetat både med RingUp och Samsung. I detta fall handlar det inte om sponsring, utan snarare om att hitta en gemensam plattform för olika aktiviteter som kan gynna varandra. Samsung kommer bland annat att bjuda in kunder och profilera sina produkter i samband med matcher.
– Målgruppen är helt rätt för vår produkt. Sport i kombination med fart och fläkt och resor överensstämmer bra med tabbens möjligheter, säger Samsungs Acount Manager Magnus Nilsson.

Bäst upplösning
När marknaden talar om ”högspecade” produkter betyder det att den klarar av att göra allt och lite till. Androidplattan Galaxy Tab har ett brett filstöd, bland annat flash, som gör att användaren kan kolla på film ochsurfa på webben fullt ut, kolla mejlen och delta i sociala nätverk direkt i ”plattan”. Aktiviteterna underlättas av att skärmen har en knivskarp upplösning och en utomordentlig färgåtergivelse.
Som telefon betraktat är den lite klumpig att hålla mot örat, men med en bluetooth eller vanlig handsfree funkar det bra. Tabben är dessutom utrustad med en kamera som både funkar i stillbild- och videoläge.
I jämförelse med andra surfplattor har Samsung Galaxy Tab också marknadens största utbud av tjänster och applikationer från start.
– Den här tekniken är ännu bara i sin linda. Jag tror att efterfrågan på läsplattor bara kommer att öka, säger Jan Hansson.

Tabben räcker
För spelarna är ”Tabben” helt ny, men Lars Mosesson har hunnit prova den ett tag.
– Jag tycker att det är ett fantastiskt bra verktyg för min egen del. På kortare resor har jag helt slutat ta med datorn eftersom ”Tabben” räcker bra för att visa bilder, hålla sig uppdaterad på webben samt överskådligtkunna hantera min Outlook.
När spelarna blivit vana med tekniken är läsplattan tänkt att fungera som en ständig kontakt mot yttervärlden. Via ”Tabben” kommer de kunna chatta direkt med fansen och göra inlägg på Facebook eller Twitter.
– Vi vill att laget ska kunna använda sig av alla de kommunikationskanaler som finns. Det är en bra service till fansen att kunna informera om läget, matcher och andra aktiviteter, säger Lars Mosesson.

Fakta: RingUp/Jan Hansson Försäljning AB
• Inriktning: Försäljning, tjänster och service avmobiltelefoner och tillbehör.
• Finns: Sedan drygt 30 år på Kungsgatan 40i Luleå.
• Ägare: Jan Hansson
• Antal anställda: 6
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår